Jagnjeća čorba sa zeljem

08/09/2019
"Šta najviše ide uz jagnjetinu - pa zeleno, kao sveže zelje i jedno gladno društvo, koje će oceniti kako treba krajnji rezultat "
Priprema25 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno85 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano9
  • Pregledi tokom meseca8
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Operite meso i isecite na sitne koamde. Luk sitno isecite, a šargarepu, celer i krompir na krupnije komade. Zelje očistite dobro i isecite na ivice.

Prelijte jagnjetinu sa 2 l hladne vode, stavite da provri i stavite 1 kašičicu soli. Desetak minuta nakon što provri dodajte sitno iseckan luk. Kuvajte dok meso ne omekša.

U tiganju ugrejte maslac i dodajt brašno. Pržite 1-2 minuta uz neprestano mešanje, nakon toga dodajte isečenu šargarepu i celer. Pržite 1-2 minuta, skinite sa vatrei i razredite sa 1-2 kutlače bujona od mesa.

Stavite zapršku u meso i luk, mešajte dobro i dodajte krompir. Kuvajte dok krompir ne omekša.

Servirajte čorbu sa pola ili četrtinom tvrdo kuvanog jajeta i kašikom pavlake.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar