Prepelica pečena u pršuti i maslacu sa biljkama

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj79553
22/09/2019
"Prepelice traže nežnost, strpljenje, marinadu i maslac sa biljkama - sve ćete detaljno opisano naći ovde "
Priprema20 min.
Ukupno20 min.
Porcije2
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano12
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Zagrejte rernu. Operite prepelice pod hladnom vodom i osušite ih dobro.

Da biste pripremili maslac sa biljkama, pomešajte dobro začine sa mekim maslacem i vratite ga u frižider. Razdvojte kožu od mesa, gurajući blago prstima. Pažljivo stavite biljni maslac ispod kože i blago pritisnite preko kože.

Stavite po struk majčine dušice u svaku pticu i zavežite im udove jedne za druge. Uvijte prepelice pačetom pršute po sredini i pričvrstite čačkalicom.

Stavite ih u posudu za pečenje i prelijte smesom od maslinovog ulja i soka od limuna. Pecite 30 minuta. Mažite ptice sosom koji se izdvojio u posudi i odozgo stavite preostalu majčinu dušicu.

Dopecite još 20 minuta ili dok ne bude potpuno gotovo. Pri serviranju stavite preko svake prepelice po malo preostalog maslaca sa biljkama.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar