Pileće džigerice sa pirinčem i pečurkama u rerni

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj79553
27/09/2019
"Imamo pravo na tri dodatne porcije, zato što je lepa ideja za njihovo spremanje bila naša "
Priprema20 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno80 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano213
  • Pregledi tokom meseca9
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • pileće džigerice - 500 g
  • pečurke - 500 g
  • luk - 1 glavica (isečen na sitno)
  • pirinač - 300 g
  • ulje - 3 kašike
  • čubar - 1 prstohvat
  • so
  • biber
  • peršun
* merne jedinice

Način pripreme

U šerpi izdistamo redom u ulju luk, pileće džigerice i pečurke.

Začinjavamo ih solju, čubrom i biberom.

U posudu za pečenje rasporedimo pirinač (koji smo prethodno oprali) i preko njega ravnomerno raspoređujemo izdinstanu smesu.

Odozgo posipamo peršunom i prelivamo vodom u odnosu 1:5.

Pečemo u rerni na 150 stepeni oko 45 minuta.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar