Teleći biftek na gril tiganju

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj79703
28/09/2019
"I sada šta ispada - da je kod spremanja telećeg bifteka najvažnije da imate dobar gril tiganj "
Priprema15 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno35 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano105
  • Pregledi tokom meseca11
  • Pregledi tokom sedmice8
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • teleće meso - 600 g, biftek
  • za marinadu
  • beli luk - 2 čena
  • maslinovo ulje - 3 kašike
  • biber
  • aleva paprika
  • so
  • sirće - 4 kašike, balsamiko
  • soja sos - 2 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Pripremljeno meso se iseče na šnicle debljine oko 1, 5 cenitmetara. Nije neophodno da se obradi tučkom, jer je biftek mekan.

Beli luk se istuca i pomeša sa ostalim sastojcima za marinadu. Dobijenim sosom se natrljaju šnicle i ostavljaju se izvesno vreme u frižideru. Obično i pola sata završava posao.

Nakon toga marinirane šnicle se peku na gril tiganju sa obe strane. Vreme pečenja zavisi od toga da li više volite sočnije ili prepečenije šnicle.

Gotove šnicle se kombinuju sa garnirungom od povrća po izboru.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar