Teleći bubrezi sa pečurkama

03/10/2019
"Teleći bubrezi se prave ovako, zato što budu toliko ukusni, da nećete želeti da ih probate ako su pripremljeni drgugačije "
Priprema30 min.
Kuvanje120 min.
Ukupno150 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano23
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • teleći bubrezi - 4 komada
  • pečurke - 300 g, sveže
  • ulje - 1 šolja za kafu + 2 supene kašike
  • crveno vino - 2 šolje za kafu
  • brašno - 1 supena kašika
  • biber - po ukusu
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Očistimo, operemo i isečemo bubrege na pola.

Stavljamo ih u šerpu i prelivamo hladnom vodom i kuvamo, menjamo vodu 3-4 puta.

Kad potpuno omekša, vadimo ih i isečemo poprečno po ivicama i pržimo u 1 šolji ulja.

Skuvamo pečurke, ocedimo, sečemo i dodajemo u bubrege.

Posipamo brašnom, propržimo, sipamo vino i posolimo.

Kuvamo na umerenoj vatri dok vino ne ispari.

Razredimo sa delom vode od kuvanja bubrega, posipamo biberom i ostavljamo na tihoj vatri 10-15 minuta.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar