Bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Tikvice u Rerni»Tikvice sa nadevom od pečuraka i piletine

Tikvice sa nadevom od pečuraka i piletine

Marina NordMarina Nord
Kuvar
46511327141
Tikvice sa nadevom od pečuraka i piletine
Fotografije: Monika Ivanova
3 / 5
08/10/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
6
"Ako imate dve punjene paprike nemojte ih davati bližnjem svom, jer će vam ih pojesti a da ne trepne"

Potrebni sastojci

  • tikvice - 4 komada, mlade
  • pileći file - 400 g
  • bosiljak - 1 prstohvat, suv
  • pečurke - 400 g
  • luk - 2 glavice
  • kačkavalj - 200 g
  • so - 2 prstohvata
  • pavlaka - 200 ml, tečna
  • šargarepa - 2 komada
  • maslinovo ulje - 5 kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Pileće meso se seče na sitno. Pečurke se seku na tanke kriške. Meso i pečurke se pomešaju i zaprže se na srednjoj vatri 10 minuta uz neprestano mešanje.

Tikvice se operu i iseku se na poprečne parčiće, pro čemu se svako parče izdubi tako da mu ostane dno i da se dobije nešto poput čaše.

Meki deo tikvica se seče na sitno. Luk se seče na sitno, šaragrepe se narendaju na krupno rende.

Šargarepe i luk se dodaju u meso sa pečurkama i prže se pet minuta. Dodaje se pavlaka, bosiljak, so i sve se dinsta dok se ne zgusne. Nadev se blago ohladi i meša se.

Nadevom se pune tikvice i ređaju se u posudu za pečenje, namazanu maslinovim uljem. Kačkavalje se narenda i njim se posipaju tikvice.Peku se 30 minuta na 180 stepeni.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: