Zec punjen telećim mlevenim mesom

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj79553
12/10/2019
"Zec nije toliko kapriciozan za spremanje, jednostavno vam je potreban isproban recept i oko 400 g telećeg mlevenog mesa "
Priprema40 min.
Kuvanje120 min.
Ukupno160 min.
Porcije8
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano18
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • zec - 1 komad
  • mleveno meso - 400 g, teleće
  • šaragrepa - 2 kom., isečene na sitno
  • luk - 1 glavica, narendan, crni
  • pečurke - 250 g, isečene na sitno
  • prezle - 150 g
  • so
  • maslac - 100 g
  • krompir - 700 - 800 g
  • aleva paprika
  • biber - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

/undefined Namažite očišćenog zeca maslacem, solju i alevom paprikom po ukusu.

Zapržite u tiganju na sitno isečen luk i šargarepe i dodajte mleveno meso. Nakon što se sve zaprži, dodajte na sitno isečene pečurke, prezle, začine i malo vode.

Nakon što tečnost uvri, napunite zeca, a oko samog zeca rasporedite krompir.

Ispecite jelo u umerenoj rerni dok ne bude gotovo.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar