Bonapeti.rs»Recepti»Jela od povrća»Fritata»Fritata sa paprikama i tikvicama

Fritata sa paprikama i tikvicama

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Glavni urednik
499144
Fritata sa paprikama i tikvicama2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
4
"Za svežiji ukus i zasićenu aromu dodajte više svežeg povrća u omiljenu klasičnu fritatu"

Potrebni sastojci

  • maslinovo ulje - 3 kašike
  • crveni luk - 1 glavica
  • paprike - 1 crvena + 1 žuta
  • beli luk - 2 čena
  • tikvice - 1 komad
  • jaja - 6 komada
  • provolone - 150 g
  • biber
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Zagrejte dve kašike maslinovog ulja u tiganju i zapržite luk i na lente isečene paprike deset minuta.

Dodajte preostalo maslinovo ulje i zapržite beli luk i isečenu tikvicu, pet minuta.

Umutite jaja sa solju i biberom i pomešajte sa narendanim provoloneom.

Sipajte smesu od jaja preko povrća i zapržite. Servirajte sa salatom po izboru. Po želji možete da dodate i drugo povrće kao što su šargarepe i brokoli.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: