Bonapeti.rs»Recepti»Riba»Pržena Riba»Losos pastrmka pohovana sa od pivom bez jaja

Losos pastrmka pohovana sa od pivom bez jaja

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k78716k967
Losos pastrmka pohovana sa od pivom bez jaja
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 7
21/06/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
12 min.
Kuvanje
14 min.
Ukupno
26 min.
Porcije
4
"Dodajte malo izdinstanog mladog krompira i dobijate najuksunije riblje jelo na svetu"

Potrebni sastojci

  • losos pastrmka - 4 fileta
  • maslinovo ulje - 50 ml
  • limun - sok od 1 komada
  • beli biber - po ukusu
  • so - po ukusu
  • mirođija - 2 - 3 prtohvata, sušena
  • sos od belog luka - za serviranje
  • ulje - za prženje
  • za pohovanje
  • brašno - 8 kašika, izvršitih
  • pivo - oko 5 kašika ili dok se ne dobije kašica
  • so - 2 prstohvata
  • estragon - 2 prstohvata
  • peršun - 1 kašika, sušeni
  • beli biber - po ukusu
  • prašak za pecivo - 1 kašičica
  • sok od limuna - 2 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

1. Pomešajte sok od jednog limuna sa oko 50 ml maslinovog ulja, solju, mirođijom i belim biberom. Ovom smesom dobro namažite ribu, ostatkom je poprskajte ili prelijte i ostavite 20-30 minuta na sobnoj temperaturi.

2. Prirpemite kašicu od brašna sa praškom za pecivo, pivom, sokom od limuna, soli i začinima. Kašica ne treba da bude ni mnogo retka ni previše gusta.

3. Potopite riblje filete u tako napravljena smesa za pohovanje, nakon što ste im prethodno odstranili kožu, ako je bilo.

4. Pazite da bar jedna strana ima debeli sloj poha i sa te strane je spustite u zagrejano ulje. Odozgo prelijte sa još kašice, raspoređujući je ravnomerno po površini fileta. Kašikom zagrebite vruću masnoću i dok se prži s jedne strane zalivajte nekoliko puta odozgo da ne bi iscurela smesa za pohovanje. Nakon toga sa lakoćom možete da okrenete i s druge strane jer je kašica već uhvatila koricu.

5. Pržite dok ne postane zlatasto i izvadite na kuhinjski ubrus koji može da upije višak masnoće.

6. Servirajte losos pastrmku toplu u društvu sosa od belog luka, limuna ili krompira.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: