Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Supa od Pečuraka»Čorba od panjevčice

Čorba od panjevčice

Irina Andreeva JolieIrina Andreeva Jolie
Kuvar
982364130
Čorba od panjevčice
Fotografije: Irina Andreeva Jolie
1 / 4
17/10/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
70 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
6
"Časna reč, recept za ovu raskošnu čorbu od pečuraka nismo uzeli iz romana Agate Kristi"

Potrebni sastojci

  • pečurke - 300 g, panjevčica
  • pirinač - 1 šolja
  • luk - 1 glavica
  • celer - 3 - 4 struka
  • paradajz - 3 supene kašike, kockice iz konzerve
  • brašno - 1 supene kašike (po želji)
  • jaja - 1 komad
  • kiselo mleko - 3 supene kašike
  • ulje - 3 supene kašike
  • peršun - za serviranje
  • biber
  • aleva paprika
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Iseckamo luk i dinstamo sa masnoćom u odgovarajućoj dubokoj posudi. Kad počne da mekša, stavljamo iseckani celer i pečurke. Kad se sastojci skuvaju, stavljamo brašno i začine.

Dodajemo pirinač i oko dve litre vode. Jelo ostavljamo da se krčka dok pirinač ne omekša dovoljno. Nakon toga dodajemo paradajz i supu ostavljamo na tihoj vatri još 5-8 minuta.

Da biste pripremili zapršku, umutite jaje sa mlekom i u dobijeno dodajte malo od supe. Mešajte i vratite u supu, mešajte neprestano. Ostavite jelo na vatrei još 1-2 minuta i skinite.

Servirajte čorbu sa listićima peršuna.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: