Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Divljač»Punjeni divlji golub

Punjeni divlji golub

Vanya  VelichkovaVanya Velichkova
Pomoćnik kuvara
323109216
Punjeni divlji golub2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
5
"Ako je reč o golubovima, imajte poverenja u ovaj isprobani recept iz nemačke kuhinje"

Potrebni sastojci

  • golubovi - 2 velika, mlada
  • grašak - 100 g, zeleni
  • maslac - 4 kašike
  • šećer
  • bujon
  • so
  • biber
  • mleveno meso - od kifli
* merne jedinice

Način pripreme

Dobro očišćeni golubovi se pune mlevenim mesom od kifli (kifla, jaje, sveže mleko, maslac, biber i so).

Treba da se dobije gusta kaša.

Zašivamo golubove i pečemo u umerenoj rerni oko 30 minuta.

Dinstamo grašak i začinjavamo sa malo šećera, maslaca i soli.

Golubovi se serviraju isečeni na pola i obilno preliveni bujonom i napravljenim graškom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: