Pasulj paprikaš u ekspres loncu

18/10/2019
"Nije potrebno da kuvate satima - vadite šerpu i pasulj je bliži nego što ste mislili "
Priprema15 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno55 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano21
  • Pregledi tokom meseca10
  • Pregledi tokom sedmice2
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Operite i očistite povrće. Stavite u secka (bez paradajza) i sameljite sitno. U ekspres lonac stavite 2-3 supene kašike masnoće.

Dodajte povrće i pržite 5-6 minuta. Stavite paradaj, sitno iseckan i sačekajte nekoliko minuta. Dodajte paradajz, sipajte vodu, stavite začine i zatvorite ekspres lonac.

Sačekajte da se podigne para i merite 30-40 minuta. Nakon što istekne navedeno vreme, sklonite lonac sa vatre i otvorite deo da izađe para. Čim prestane da izlazi, otvorite poklopcac.

U tiganju ili kaseroli propržite brašno zajedno sa alevom paprikom. Sipajte zapršku u pasulj. Vratite šerpu na vatru i nemojte zatvarati poklopac, ostavite tako da vri 2-3 minuta. Isključite i servirajte.

Drugačije sorte pasulja drugačije provru, ako vam se čini da je živ, zatvorite šerpu i kuvajte još 10 minuta.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar