Orada sa nadevom od pečuraka i oraha

19/10/2019
"Naglasite delikatan ukus orade ovim aromatičnim nadevom od oraha "
Priprema20 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno60 min.
Porcije2
Skuvao je+1 poen
Korisnici, koji su pripremili ovaj recept: 1
  • Ukupno pregledano24
  • Pregledi tokom meseca4
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Komentarisano1 times
  • Rejting5 od 5
  • Skuvano1

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Očisti se unutrašnjost ribe i unutra se blago zaseče, kako bi u nju moglo da stane više nadeva. Iznutra i spolja se posoli i pospe se biberom i limunovim sokom.

Dok je ne napunimo, sitno iseckamo pečurke, beli luk i luk, izrendamo šargarepu i sve zapržimo na 2-3 supene kašike maslinovog ulja.

Posle dodajemo sitno iseckane maslinke, malo soli i biber, a nakon nekoliko minuta - i orahe. U dobro promešN nadev dodajemo peršun i majčinu dušicu i ovom smesom dobro napunimo ribe.

Prebacujemo ih u 2 dovoljno velika nauljena parčeta aluminijumske folije, po ribi odozgo poslažemo kružiće limuna i uvijemo. Na nekoliko mesta na foliji probušimo male rupe i uvijene ribe stavljamo u nauljenu tepsiju.

Pečemo u rerni zagrejanoj na 200 stepeni 40 minuta.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari (1)

Pošalji
vinica1
vinica1
19.10.2019 11:01
Orada je kvalitetna riba i dobro je češće je jesti .Recept je zanimljiv i vredi probati .
0
0