Salata sa testeninom i patlidžanom

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj77613
02/11/2019
"I vino, dobro belo vino, jer ova salata zaslužuje najbolje "
Priprema20 min.
Kuvanje25 min.
Ukupno45 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano57
  • Pregledi tokom meseca56
  • Pregledi tokom sedmice2
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Isecite patlidžan na kocke, posolite ga i ostavite oko 40 minuta u cediljki dok se ne ocedi od gorkog soka.

Isplaknite hladnom vodom i osušite krpom ili kuhijskim ubrusom. Zagrejte 2-3 kašike maslinovog ulja i sotirajte na kratko patlidžan. Dodajte presovan beli luk i prstohvat-dva soli.

U međuvremenu skuvajte testeninu u posoljenoj vodi prema uputstvu na pakovanju, ocedite je dobro i promešajte sa 1-2 kašike maslinovog ulja.

Pomešajte patlidžan sa testeninom, dodajte bademe, zapečene na kratko u tiganju. Promešajte dobro, začinite bosiljkom i servirajte odmah sa čašom belog vina.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar