Švajcarska slatka pogača

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj77023
02/11/2019
"Kod nas dočekujemo pogaču sa solju, ali kod švajcaraca je drugačije "
Priprema40 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno70 min.
Porcije1
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano89
  • Pregledi tokom meseca88
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Kvasac i kašika šećera se rastvaraju u malo mlake vode ili mleku.

Dodaju se u brašno zajedno sa omekšalim maslacem i toplim mlekom. Zamesi se testo i ostavlja se na toplom da naraste.

Nakon toga jaja se mute sa preostalim šećerom i vinom i dodaju se u testo.

Nakon što drugi put naraste testo se sipa u visoku posudu za pečenje ili kalup, namazan maslacem, i peče se 20 minuta u jakoj rerni.

Pogača se vadi, posipa se sitnim šećerom i maslacem, isečenim na parčiće, i dopeče se u umernoj rerni.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar