Način pripreme
Oljuštite luk i isecite ga na sitno. Izdinstajte ga u ulju dok ne omekša. Dodajte narendanu šargarepu i sitno isečen pečurke. Promešajte i kuvajte 3-4 minuta.
Operite bulgur pod tekućom vodom pomoću sitne rešetke.
Dodajte bulgur i mešajte. Dodajte šolju tople vode, začinite univerzalnim začinom, čubro i ako je neophdono solju.
Kuvajte dok tečnost ne ispari. Sklonite posudu sa ringle i ohladite nadev.
Očistite listove loze od drški. Blanširajte ih u vreloj vodi dok ne promene boju.
Oblikujte sarmice, stavljajući u svaki list po jednu kašiku nadeva. Uvijte i oblikujte sarmice. Možete da koristite i mašinu za uvijanje sarmi.
Poređajte posne sarme ud uboku posudu i pritisnite ih pomoću tanjira da se ne odviju pre kuvanja. Sipajte toplu vodu i pokrijte sarme.
Kuvajte na laganoj vatri dok tečnost ne uvri. Sarmice od loze su gotove kada bulgur poptuno omekša.
Možete da servirate sa kiselim mlekom.
Prijatno!