Pačija supa koja ugreva

26/11/2019
"Kada vam je hladno, ova pačija supica će vas ugrejati na veoma ukusan način "
Priprema20 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno80 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano131
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice3
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

/undefined Operemo pačije batake od krila (500 g karabataka, ako je potrebno očistimo od peruški i prelivamo vodom).

Stavljamo da se kuvaju, u početku skidamo penu koja se stvorila.

Kuvamo pola sata i u batake stavljamo i 3 krompira, pažljivo očišćena i oprana. Šargarepu i luk oljuštimo, operemo i isečemo. Stavljamo i njih u pačetinu i krompir.

Kuvamo pačiju supu dok se ne skuva i dok ne omekšaju svi sastojci. Onda vadimo karabatake i krompir.

U posudu ili tanjir izgnječimo krompi viljuškom (nema potrebe da bude fino izgnječen). Stavljamo pasirani krompir u supu.

Pačije karabatake odvojimo od kostiju i sečemo meso sitno, krompir takođe - dodajemo u supu. Posolimo i posipamo biberom, kurkumom i izmrvljenim suvim listovima celera, količina po ukusu.

Stavljamo fidu i kuvamo još - dok ne bude gotovo. Ako je potrebno dodajemo toplu vodu.

Kuvanu supu skidamo sa vatre i pripremamo zapršku. U kaseroli ili šerpi pomešamo kiselo mleko sa jajetom, brašnom (1 kašičica) i prstohvatom limunske kiseline.

Promešamo dok ne dobijemo homogenu smesu i stavljamo na vatru. Kuvamo zapršku uz neprestano mešanje žicom dok se ne zgusne kao krem.

Skidamo sa vatre i nastavljamo da mutimo, sipamo nekoliko kutalča vrele supe.

Dobijenu zapršku sipamo u supu, promešamo i serviramo toplu pačiju supu koja ugreva dušu.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar