Krem supa od leblebija sa slaninom i pečurkama

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
9k
95
591
30/11/2019
"Uzmite najveću kašiku koju imate, jer danas serviramo krem supu sa leblebijama, slaninom i pečurkama, prijatno "
Priprema30 min.
Kuvanje80 min.
Ukupno110 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano126
  • Pregledi tokom meseca17
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Natopite leblebije u hladnoj vodi 24 sata. Stavite nabubrele leblebije u šerpu, dodajte luk isečen na sitno, celer, ruzmarin, beli luk i šargarepu. Posolite.

Kuvajte dok leblebije ne omekšaju. Pasirajte supu. U tiganju zagrejte šolju maslinovog ulja. Zapržite slaninu dok ne postane zlatasta. Prelijte belim vinom i sačekajte nekoliko minuta dok alkohol ne ispari.

Ubacite isečene pečurke na kriške u slaninu. Dodajte nekoliko litića žalfije. Poklopite posudu i dinstajte dok ne ostane na masnoći. Servirajte krem supu toplu sa slaninom i pečurkama, prelivenu maslinovim uljem od dinstanja.

Ukusna krem supa od leblebija sa slaninom i pečurkama!

Nek vam je slatko!

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar