Domaća pašteta od džigerice

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
12k
1k
1k
Domaća pašteta od džigerice
Fotografije: Monika Ivanova
1 / 3
05/12/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema10 min.
Skuvaj40 min.
Ukupno50 min.
Porcije4
"Prefinjeno predjelo na dohvat ruke"

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Isecite praziluk, šargarepe i luk i sipajte ih u tiganj prelijte vodom i dinstajte 10 minuta.

Za to vreme isecite svinjsku džigericu na sitne kocke i dodajte u smesu od povrća, dodajte još vode, začine po ukusu i dinstajte pod poklopcem još 25-30 minuta, u poslednjih 5 minuta dodajte vino.

Nakon što sklonite s vatre pasirajte dok se ne dobije glatka smesa, dodajući i maslinovo ulje da biste lakše pasirali. Servirajte paštetu sa kriškama hleba.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni: