bonapeti.rs»Recepti»Jela od Povrća»Ćufte od Pirinča»Ćuftice od pirinča u rerni

Ćuftice od pirinča u rerni

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
14k4k4k
Ćuftice od pirinča u rerni
Fotografije: VILI-Violeta Mateva
1 / 2
26/12/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema20 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno60 min.
Porcije6
"Dodajte mlečni ili sos od belog luka u pirinčane ćuftice iz rerne, sreća će biti potpuna"

Potrebni sastojci

  • pirinač - 1 šolja, skuvan
  • jaja - 1 komad
  • so - po ukusu
  • kurkuma - 1 prstohvat
  • peršun
  • biber
  • šargarepa - 1 komad
  • luk - 1/3 glavice
  • mirođija - 3 struka
  • smesa za pohovanje
  • jaje - 1 komad
  • brašno - 1 šolja
  • prezle - 100 g
  • ulje - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

U posudi se umuti jedo jaje, u plitki tanjir se sipa brašno, a u drugi - prezle.

Pirinač se skuva da bude potpuno gotov. Oceđen se ostavlja da se ohladi i pomeša se sa sitno isečenom šargarepom, lukom, mirođijom i peršunom.

Začinjava se solju, biberom i kurkumom, može i bez nje.

Dodaje se jedno jaje, to je za spajanje i mešamo da se pomešaju sastojci.

Rukama oblikujemo pirinčane loptice i prvo uvaljamo u brašno, posle u jaje i na kraju u prezle.

Pirinčane ćuftice se poređaju na papir za pečenje i odozgo se poprskaju uljem

Peku se u zagrejanoj rerni na 180 stepeni da se zarumene i gotovo.

Pirinčane ćuftice u rerni se serviraju sa mlečnim sosom od belog luka!

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni: