Način pripreme
U šerpu na šporetu sipamo vodu, pa kad provri dodamo univerzalni začin, posolimo i ubacimo filete oslića da se kuvaju 15 minuta. Izvadimo ih rešetkastom kašikom i u tu vodu stavimo kocku za supu.
Alatkom izgnječimo beli luk i dodamo u posudu sa filetima. Dodamo i 2 jaja i 2 kašike brašna, pa sve sjedinimo dobro rukom. Od dobijene smese rukama oblikujemo ćufte i pržimo u većoj količini zagrejanog ulja.
Ispržene ćufte poređamo na činiju, a u tiganj dodamo kašiku brašna. Kad brašno porumeni, sipamo 2-3 kutlače supe i mešamo žicom za mućenje. Dodamo limuntus i promešamo.
U dubljem tanjiru polupamo jaja, razmutimo, dodamo 2 kutlače sosa iz tiganja i promešamo. Zatim tu smesu sipamo u tiganj i mešamo žicom dok se sos ne zgusne.
Polovinu sosa sipamo u dublju posudu pa stavimo ćufte i preko nalijemo drugu polovinu. Ostavimo da se tako prohladi.
Dekorisati zrnima kukuruza i sitnim kockama crvene paprike.