Bonapeti.rs»Recepti»Jela od povrća»Pečurke na azijski način

Pečurke na azijski način

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88017k
Pečurke na azijski način
Fotografije: Yordanka Kovacheva
2 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
8 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
18 min.
Porcije
2
"Prenestite Kinu u vaš dom sa ovim pečurkama na azijski način, možete dodati meso ili pirinač da biste napravili savršen tanjir"

Potrebni sastojci

  • pečurke - 200 g
  • šargarepa - 1 komad
  • mladi beli luk - 2 struka
  • špargle - 2 - 3 komada, zelene, fine
  • susamovo ulje - 2 supene kašike
  • soja sos - 4 supene kašike, ili po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Pripremite povrće, očistite šargarepu i mladi beli luk i isecite na štapiće dužine oko 4 cm.

Fine zelene špargle nije potrebno da ljuštite, samo ih operite, osušite i isecite na komade iste dužine.

Odvojite samo tvrdi, žilavi deo u osnovi.

Pečurke očistite vlažnom krpom i iseckajte krupnije.

U širokom tiganju ugrejte na jakoj vatru i ulje i sotirajte prvo šargarepu i beli luk.

Pre nego što omekša, stavite pečurke i špargle, trudite se da se povrće ravnomerno rasporeid, a ne da bude na gomili.

Nakon 2-3 minuta kad počne da dobija boju, ali unutra je hrskavo i sveže, sipajte soja sos, promešajte minut i skinite sa vatre.

Servirajte pečurke na azijski način samostalno ili u društvu pirinča ili mesa.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: