Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Piletina sa ruzmarinom i limunom

Piletina sa ruzmarinom i limunom

Korisnik#244021Korisnik#244021
Kuvar
404281842
Piletina sa ruzmarinom i limunom1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
2
"Savršen recept za domaćice koje nemaju mnogo vremena"

Potrebni sastojci

  • pileće belo meso - 300 g
  • maslinovo ulje
  • beli luk - 2 čena
  • sveži ruzmarin
  • limun - 1 kom.
  • so
  • biber - mleveni, crni
* merne jedinice

Način pripreme

Piletinu grilovati (ili pržiti u malo maslinovog ulja) - 5 minuta sa obe strane. Izvaditi prženo meso na tanjir.

U istom tiganju propržiti sitno naseckan beli luk, kašičicu iseckanog svežeg ruzmarina i sok od jednog limuna.

Kuvati ovu smesu oko tri minuta (ne sme da provri), a potom njome preliti grilovanu piletinu.

Servirati sa parčetom svežeg hleba, hrskave kore, koji će upiti sok od prženja.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: