Način pripreme
Mleko lagano ugrejte u šerpi i dodajte maslo dok se ne istopi.
Jaja i šećer umutite dok smesa ne pobeli. Brašno prosejte dva ili 3 puta. Brašno stavite u posudu, dodajte kvasac, promešajte pa dodajte so, ponovo promešajte, napravite udubljenje i dodajte dve smese - onu sa jajima i mleko.
Umesite meko testo, koje zatim ostavite nekoliko minuta da se odmori pod krpom na toplom mestu, a nakon toga ga razvijte oklagijom tanko i isecite trake debljine oko 1/2cm.
Kartonski cilindar od aluminijumske folije zamotajte papirom za pečenje, premažite papir istopljenim maslacem i preko toga umotajte traku testa u spiralu, pospite šećerom i bademima, okačite po jednu štipaljku (metalnu) na krajeve i uz pomoć štipaljki okačite sve na rešetku od rerne.
Ako imate gril šipku u rerni (ražanj) slatke dimnjake Trdla možete okačiti na nju.
Pecite slatke dimnjake u prethodno zagrejanoj rerni na 250 stepeni, dok se ne formira kora zlatne boje.