Terin od krompira sa ratatujem

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
10k
105
727
28/01/2020
"Ovaj terin od krompira sa ratatujem treba obavezno da slikamo za fejsbuk pre nego što ga pojedemo "
Priprema25 min.
Kuvanje50 min.
Ukupno75 min.
Porcije5
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano279
  • Pregledi tokom meseca140
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice
Terin

Video recept

Način pripreme

Oljuštite krompir, stavite ga u posudu sa hladnom vodom, dodajte kašiku soli i kuvajte dok ne omekša. Gotov krompir pasirajte presom.

Dodajte mu jedno jaje, narendan parmezan, maslac i sveže mleko. Promešajte dobro sastojke. Isecite svo povrće na male parčiće. Luk usitnite na veoma sitno.

Stavite prvo luk i paprike u tiganj sa zagrejanom masnoćom, nakon pet minuta dodajte preostalo povrće, dodajte lovorov list, začinite prstohvatom bibera i soli. Poklopite posudu i dinstajte 8-10 minuta. Treba da ostane blago hrskavo, ali ne i sirovo.

Namažite pravougaoni kalup za kolač i pospite obilno prezlama. Višak istresite.

Sipajte krompir pire u kalup i oformite brazdu u sredini, pazeći da su dno i zidovi ravnomerno pokriveni pireom.

Sipajte u oformljenu brazdu gotov ratatuj. Pecite na 180 stepeni u prethodno zagrejanoj rerni dok ne dobije zlatastu koricu.

Sačekajte da se ispečeni terin potpuno ohladi i nakon toga okrenite na odgovarajući tanjir. Ako vam je ostalo povrće, možete da ga stavite na gotov terin.

Neka vam je slatko uz ovaj sjajan terin od krompira sa ratatujem!

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar