Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Jagnjeća čorba»Jagnjeća čorba sa bobom

Jagnjeća čorba sa bobom

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88117k
Jagnjeća čorba sa bobom
Fotografije: Yordanka Kovacheva
4 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
80 min.
Ukupno
105 min.
Porcije
5
"Da ne zaboravite i nekoliko ljutih paprika pri serviranju ukusne jagnjeće čorbe sa bobom"

Potrebni sastojci

  • jagnjeće iznutrice - 500 g + izresci ili kosti za bujon
  • bob - 200 g, bejbi, zamrznut
  • luk - 1/2 glavice, stari
  • mladi luk - 2 - 3 struka
  • šargarepa - 1 komad, velika
  • paradajz - 1 komada, srednji
  • nana - 1 - 2 kašike, ili po ukusu
  • biber - 2 - 3 prstohvata ili po ukusu
  • ulje - 1 šolja
  • so
  • sirće - 1 kašika
  • Zaprška
  • žumanca - 2 komada
  • kiselo mleko - 4 kašike
  • so - 1 prstohvat
* merne jedinice

Način pripreme

1. Jagnjeće iznutrice se skuvaju i iseku na sitno, a bujon se procedi.

2. Stari luk, paradajz i dva struka mladog luka se samelju i zaprže u ulju. Narenda im se na fino rende šargarepa i drugi struk luka se isecka.

3. U zaprženo povrće se sipa bujon, začinjava se solju, biberom i kašikom nane i kuva se 15 minuta pod poklopcem. Može da se doliva voda da se razredi ako je neophodno.

4. Dodaje se zamrznut bob i isečene iznutrice i kuva se jop 15-20 minuta ili koliko je naznačeno na pakovanju boba. Bob možete da koristite i svež, prethodno skuvan.

5. Čorba se sklanja sa vatre, stavlja se još aromatične nane i kašika sirćeta i ostavlja se 5 minuta da spadne temperatura.

6. Za zapršku žumanca se mute sa kiselim mlekom i prstohvatom soli. Dolivaju im se dve-tri kutlače bujona od jagnjeće čorbe, da se izjednače temperature, nakon toga sve se sipa nazad u šerpu.

7. Jagnjeća čorba sa bobom se servira vruće sa ljutim mariniranim paprikama.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: