Bonapeti.rs»Recepti»Jela od povrća»Zapečena jela»Zapečeni karfiol sa parmezanom

Zapečeni karfiol sa parmezanom

Korisnik#244021Korisnik#244021
Kuvar
404281842
Zapečeni karfiol sa parmezanom
Fotografije: Anonymous
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
5
"Imate karfiol, a nemate ideja? Evo jedne!"

Potrebni sastojci

  • karfiol - 1 glavica
  • jaja - 2 kom.
  • parmezan - 100 g
  • prezle - 100 g
  • beli luk u prahu - 2 kašičice
  • so
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

Karfiol oprati, očistiti i naseći na cvetove.

Pomešati narendani parmezan, prezle i beli luk.

Jaja umutiti, pa svaki cvet uvaljati u jaja, pa u parmezan i poređati na pek papir.

Posuti sa malo soli, bibera i origana.

Poprskati maslinovim uljem.

Peći 20-30 minuta na 230 stepeni C.

Služiti toplo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: