Bonapeti.rs»Recepti»Morski plodovi»Salata sa račićima i zapečenim povrćem

Salata sa račićima i zapečenim povrćem

Korisnik#244021Korisnik#244021
Kuvar
404281842
Salata sa račićima i zapečenim povrćem
Fotografije: Anonymous
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
6
"Odlična salata za sve ljubitelje morkih plodova"

Potrebni sastojci

  • čeri paradajz - 10 kom.
  • kukuruz šećerac - 100 g
  • crveni luk - 1 kom.
  • račići - 400 g
  • žuta paprika - 2 kom.
  • špargle - 200 g
  • limeta - 1 kom.
  • maslinovo ulje
  • so
  • origano
  • biber - mleveni, crni
  • čili - 1/2 kašičice
  • med - 1 kašika
  • zelena salata - po izboru
* merne jedinice

Način pripreme

Čeri paradajz prepoloviti, žutu papriku naseckati, špargle preseći na 3 dela, iseckati crveni luk, pa svo povrće poređati na pek papir, posoliti, pobiberiti, poprskati maslinovim uljem i zapeći - 10 minuta na 200 stepeni C.

Dodati u pleh očišćene račiće, posuti ih origanom, posoliti i sve peći još 8 minuta na istoj temperaturi.

Pomešati 3 kašike soka limete, 2 kašike maslinovog ulja, med, čili prah, pa promešati.

U dublju posudu staviti zelenu salatu, dodati sve iz pleha i kukuruz šećerac (iz konzerve), preliti prelivom i sjediniti.

Posoliti i pobiberiti, prema ukusu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: