Gruzijski hačapuri sa jajima i sirom

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
11k
540
885
21/02/2020
"E kako da ne probate naš hačapuri - samo kad osetite njihovu aromu, napašćete ih"
Priprema8 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno28 min.
Porcije8
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano505
  • Pregledi tokom meseca3
  • Pregledi tokom sedmice2
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Uključite rerni da se zagreva do 200 stepeni dok spremate testo.

Prosejte brašno u posudu. Ako koritite prašak za pecivo pomešajte ga sa brašnom, a ako volite više sodu bikarbonu ugasite je u kiselom mleku.

Nakon što naraste mleko supajte u posudu i njega zajedno sa masnoćom, solju i šećerom.

Zamesite testo koje ne treba da je mnogo lepljivo, ni mnogo tvrdo. Ne mesi se dugo vremena. Ako je potrebno stavite još malo mleka ili obrnuto manje brašna - mnogo zavisi od gustine kiselog mleka koje koristite.

Gotovo testo podelite na 8 loptica i svaku od njih razvijte. U centar stavljajte nadev, spremljen od blago umućenih jaja pomešanih sa namrvljenim sirom.

Sakupite krajeve i ujedinite ih. Ako se ne lepi, nije problem, čak je efektnije i lepše da je blago rastvoreno.

Odozgom kašikom prelijte nadev ako vam je ostao.

Stavite hačapuri u posudu za pečenje pokrivenu papirom za pečenje, na malom rastojanju jedan od drugog.

Pecite u prethodno zagrejanoj rerni oko 20 minuta.

Sjajni su i topli, i kada se ohlade.

Prijatno!

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar