Najukusnija pečena teletina

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
11k
204
813
21/02/2020
"Nemojte nam verovati kad kažemo da je ovo najukusnija teletina na svetu, nemojte nam verovati, već sami proverite"
Priprema20 min.
Kuvanje120 min.
Ukupno140 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano2 662
  • Pregledi tokom meseca204
  • Pregledi tokom sedmice26
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • teleći ribić - 2 parčeta po 700 - 800 g (teleće meso može da bude i od plećke)
  • mešavina za marinadu
  • soja sos - 60 ml
  • maslinovo ulje - 2 kašike
  • beli luk - 2 - 3 čena
  • aleva paprika - 2 kašike
  • brašno - 2 kašike
  • biber - 1 kašičica
  • kumin - 1 kašičica
  • so - 1 kašičica
  • belo vino - 100 ml, suvo
  • kukuruzni skrob - 1 kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Meso se očisti, ako je od plećke, od svih žila i masnoća. Opere se i osuši kuhinjskim ubrusom ili mekom pamučnom krpom bez dlačica.

Svi sastojci za takozvanu paklenu mešavinu se pomešaju u posudu, osim vina i skroba. Smesom se obilno namažu parčići mesa. Smesa je gusta i teška, lepi se po parčićima mesa. Stavljaju se u kesu za kuvanje i ostavljaju se 30 minuta u frižideru.

Nakon što je ohlađeno meso se vadi i dodaje se vino, ali tako da ne ispere marinadu, sipa se pažljivo sa strane kees, da lagano curi. Vezuje se.

Stavlja se u posudu za pečenje i ubacuje se u rernu zagrejanu na 200 stepeni dok tečnost ne uvri - to je oko 10-15 minuta.

Na kraju kuvanja skrob se razmuti u malo hladne vode i dodaje se u sos. Brzo se promeša. Peče se još 5-7 minuta. Izvadi se ohladi se i seče se na kriške.

Servirala sam pečenu teletinu sa tradicionalnim garnirungom od krompira na pari, prelivenih istoljenim maslacem. Posipa se solju i usitnjenim peršunom. Garnirung može i da je samo od povrća, po izboru je.

Originalan recept je za svinjsko meso, ali ja sam ga spremila sa telećim ribićem i rezulatat je sjajan.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar