Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Krem supe»Supa od belog luka»Austrijska krem supa sa belim lukom

Austrijska krem supa sa belim lukom

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88117k
Austrijska krem supa sa belim lukom
Fotografije: Yordanka Kovacheva
2 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
16 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
66 min.
Porcije
4
"Austrijska krem supa sa belim lukom - izgleda toliko dobro da čak ne želimo ni da joj pokvarimo izgled, ali šta da se radi... bar imamo sliku za uspomenu"

Potrebni sastojci

  • bei luk - 1 glavica
  • luk - 1 glavica, srednja/mala
  • peršun - 10 strukova
  • lovorov list - 1 komad
  • ruzmarin - 2 - 3 grančice
  • bujon od povrća - 700 ml
  • sveže mleko - 700 ml
  • žumanca - 3 komada
  • jaja - 4 komada (za poširanje)
  • beli biber - po ukusu
  • so - po ukusu
  • maslinovo ulje - 40 ml (ili ulje)
* merne jedinice

Način pripreme

Zagrejte masnoću na umerenoj vatri i u njoj zapržite očišćen i iseckan luk, peršun i beli luk sa malo soli. Pre nego što počnu da dobijaju preplanulost sklonite ih sa vatre i pasirajte.

Sipajte bujon, ubacite u njega lovorov list i grančice ruzmarina i kuvajte pod poklopcem oko 30 minuta na slaboj vatri.

Sklonite sa vatre i sečekajte nekoliko minuta. Za to vreme umutite žumanca i sipajte u njih sveže mleko. Sipajte u tankom mlazu u ostalu tečnost i promešajte.

Da bi bilo kremastije možete da stavite više žumanaca.

Kada je supa gotova, pripremite jaja, uz koja će biti servirana. Zagrejte vodu na umerenoj do slaboj vatri i stavite u nju so i sirće.

Razbijte jedno po jedno jaja prvo u posudicu i nakon toga klizno u vrelu vodu. Kuvajte ih do željene gustine - tečnije ili tvrđe, kako vam se sviđa.

Izvadite iz čorbe lovorov list i ruzmarin i sipajte u posudice. U svaku stavite po jedno poširano jaje i pospite preostalim peršunom.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: