Krem čorba sa leblebijama i belim peščanim školjkama

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
9k
95
593
20/03/2020
"Priznajemo da za krem čorbu sa školjkama nismo bili čuli, a sada je preporučujemo svima "
Priprema30 min.
Kuvanje120 min.
Ukupno150 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano41
  • Pregledi tokom meseca8
  • Pregledi tokom sedmice2
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Natopite leblebije u hladnoj vodi na 24 sata. Bacite vodu, u kojoj su kisnule, sipajte novu, dodajte sitno isečene šargarepu, celer, luk i čenove belog luka. Posolite.

Skuvajte dok leblebije ne budu gotove. Pasirajte čorbu dok ne postane kremasta, ne mnogo gusta smesa.

U tiganj sipajte jednu šolju maslinovog ulja. Ubacite usitnjen beli luk i peršun. Zapržite kratko i dodajte školjke sa ljušturama.

Kuvajte 3-4 minuta, nakon toga sipajte belo vino i dovršite kuvanje, dok se ne otvore sve školjke.

Očistite ljušture, a školjke zajedno sa tečnošću sipajte u čorbu. Dobro homogenizujte.

Servirajte čorbu sa leblebijama i belim peščanim školjkama vruću sa prepečenom kriškom hleba i čašom belog vina.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar