Pasulj u rerni na grčki način

Pasulj u rerni na grčki način

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
11k
558
888
30/05/2020
"Želimo vam prijatno uz ovaj pasulj u rerni na grčki način"
Priprema40 min.
Kuvanje80 min.
Ukupno120 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Korisnici, koji su pripremili ovaj recept: 1
  • Ukupno pregledano4 767
  • Pregledi tokom meseca39
  • Pregledi tokom sedmice8
  • Rejting4 od 5
  • Skuvano1

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Pasulj se natopi tokom jedne noći ili 3-4 sata. Preliva se vodom i kuva se 40-50 minuta dok ne bude polu gotov.

Procedi se i sipamo u odgovarajuću posudu za pečenje.

U dubokom tiganju se zagreva maslinovo ulje, dinsta se isečen luk i beli luk.

Posle dodajemo na kocke isečenu šargarepu, papriku na lente i nakon što se i oni izdinstaju dodajemo paradajz i pastu od paradajza.

Začinjavaju se solju, origanom, sa malo šećera, biberom i sipamo šolju vode.

Ostavljamo da provri i sipamo u pasulj.

Pečemo u zagrejanoj rerni na 180 stepeni, dok ne uvri voda.

Probate da li je pasulj u rerni skuvan i ako je potrebno dolijte još malo vode.

Pečemo još malo pasulj u rerni na grčki način i gotovo.

Prijatno!

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar