Način pripreme
Brašno se proseje.
Sveže mleko se pomeša sa solju i blago se zagreva.
U brašnu se pravi udubljenje i u njega se stavljaju jaja bez jednog žumanca, šećer, kvasac i mlekom.
Zamesi se meko testo, koje se stavlja u namazanu posudu. Pokriva se streč folijom i ostavlja se da naraste.
Naraslo testo se blago premesei i ravzija se u pravougaonik približne veličine 40/50 cm.
Kora se maže mekim maslacem. Uvija se u rolat i seče se po sredini na dugačko.
Svaka polovina se uvija u puža, pri čemu rez ostaje spolja.
Tako uvijeni rolati se stavljaju jedno na drugo u posudu prečnika 20 cm i visine 10 centimetara.
Vazdušasta pogača se ostavlja da naraste,
Maže se odvojenim žumancem.
Krafin se peče u prthodno zagrejanoj rerni na 160 stepeni 50-55 minuta.
Nakon što je pogača Krafin ispečena, maže se maslacem.