Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Supa od Povrća»Čorba od tikvica, graška i sira

Čorba od tikvica, graška i sira

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Šef kuhinje
5871932k129
Čorba od tikvica, graška i sira
Fotografije: Ivana Krasteva-Pieroni
1 / 3
25/12/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
4
"Kašika je uvek puna, ako je pred nama čorba od tikvica, graška i sira"

Potrebni sastojci

  • tikvice - 2 komada, male
  • grašak - 200 g, zamrznut
  • celer - 1 struk
  • šaragrepa - 1 komad
  • luk - 1 glavica
  • beli luk - čen
  • sir - 200 g
  • žumanca - 1 komad
  • maslinovo ulje - 1 šolja
  • biber - prstohvat
  • mirođija - izdašan prstohvat
  • peršun - prstohvat
  • brašno - 1 kašika
  • voda - 1 litar
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite na sitno luk, šargarepu i krhkiji deo celera.

U šerpu sipajte i zagrejte šolju maslinovog ulja. Ubacite jedan čen belog luka. Zapržite povrće 5 mintua. Izvadite čen belog luka.

Sipajte litar vode. Kada provri stavite na kocke isečene tikvice i grašak. Posolite.

Kuvajte čorbu dok povrće ne omekša.

Zamešajte jednu kašiku brašna rastvorenu u malo vode. Stavite šaku nalomljenih rezanaca. Kvuajte dok rezanca ne budu gotova.

Sklonite posudu sa ringle.

U posudu stavite sir i jedno žumance. Mutite žicom dok ne postane glatko.

Od čorbe odlijte u zapršku mešajući energično. Vratite zaprženu čorbu u nezaprženu.

Dobro homogenizujte.

Začinite gotovu čorbu od tikvica, graška i sira sa nekoliko kapi limuna, prstohvatom peršuna, prstohvatom mirođije i biberom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: