Bonapeti.rs»Recepti»Turšija»Zimnica»Zečetina u teglama za zimu

Zečetina u teglama za zimu

Vanya GeorgievaVanya Georgieva
Guru
1k2284k241
Zečetina u teglama za zimu
Fotografije: Vanya Georgieva
2 / 4
05/10/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
120 min.
Ukupno
150 min.
Porcije
12
"Super ideja za praktične domaćice - zečetina u tegli za zimu, uz čiju pomoć ćete skuvati ukusne gozbe ukusno i lako"

Potrebni sastojci

  • zečetina - 3 zeca
  • biber u zrnu - 1 kesica
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

1 varijanta: Potopimo zečetinu na nekoliko sati, možemo dodati malo sirćeta. Izvadimo meso i zakačimo u kesu da se ocedi.

Nakon što se osuši posolimo i poređamo zbijeno u tegle.

Odozgo stavljamo po 4-5 zrna bibera, zatvaramo i stavljamo da se kuvaju ne manje od 3 sata.

2 varijanta: Oprano meso stavljamo u ekspres lonac bez poklopca, kad provi skidamo penu i posle stavljamo so.

Zatvaramo poklopcem i nakon što vri oko 30 minuta vadimo i stavljamo u tegle. Začinimo biberom i zatvaramo.

Kuvamo oko 1 sat nakon što provri.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: