bonapeti.rs»Recepti»Hleb i Testa»Pide»Domaći pide sa mlevenim mesom i jajima

Domaći pide sa mlevenim mesom i jajima

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
14k5k7k
Domaći pide sa mlevenim mesom i jajima
Fotografije: Kulinarna mreja
1 / 6
20/10/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
35 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
4
"Pide, ali ne bilo kakav, već spremljen sa mnogo ljubavi i aromatičnim nadevom, o kome svi sanjaju"

Potrebni sastojci

  • za testo
  • sveže mleko - 240 ml, toplo
  • voda - 240 ml, topla
  • ulje - 240 ml
  • šećer - 5 kašika, ko voli manje slatko 2 kašike
  • so - 1 kašika
  • kvasac - 1/2 svežeg ili 1 kesica suvog
  • brašno - 1 kg
  • žumance - 1 za mazanje
  • za garniranje
  • ulje - 2 kašike
  • mleveno meso - 500 g, mešano ili teleće
  • paprika - 1 komad, zelena
  • jaja - 3 - 4 komada
  • kačkavalj
  • so
  • biber
  • aleva paprika
  • luk - 2 - 3 struka, mladi
* merne jedinice

Način pripreme

Stavite kvasac i kašiku šećera u toplu vodu, promešajte dobro, pokrijte krpom i ostavite na toplom 10-15 minuta, da se aktivira.

Brašno se proseje, pravi se udubljenje u sredini i sipa se kvasac, ulje i sveže mleko. Dodaju se so i šećeer, promeša se kašikom.

Ako je potrebno dodaje se još brašna, zamesi se meko i elastično testo koje se ostavlja na toplom oko 30-60 minuta dok ne udvostruči svoj obim.

U međuvremenu zagrejte ulje u zapržite luk na kratko, dodajte mleveno meso i kuvajte dok se polu ne izdinsta. Začinite začinima po želji.

Podelite testo na jednake loptice, razvijte i oblikujte pidee.

Stavite u posudu za pečenje, pokrivenu papirom za pečenje i garnirajte mlevenim mesom. Stavite kriške paprike, namažite umućenim žumancem i pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni dok ne bude gotovo.

Po želji malo pre nego što izvadite pidee iz rerne, možete da razbijete odozgo po jedno jaje i da pospete narendanim kačkavaljem.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: