Milibrot pogača sa čokoladom za Uskrs

20/10/2020
"Lepa i mekana pogača sa čokoladom za Uksrs - praznik će biti čudesan "
Priprema60 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno100 min.
Porcije12
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano15
  • Pregledi tokom meseca2
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • sveže mleko - 300 ml
  • jaja - 3 komada
  • žumanca - 1 komad, za premazivanje
  • šećer - 5 supenih kašika
  • zaslađivač - 3 supene kašike, tečni
  • so - prstohvat
  • kvasac - 1 komad, suv
  • ulje - 10 supenih kašika
  • vanila - 1 kašičica, tečna
  • rum - 1 kašičica
  • limun - 1/2 kore
  • brašno - 800 g
  • tečna čokolada - 1 kutija
* merne jedinice

Način pripreme

Aktivirajte kvasac u 100 ml mlakog mleka, 2 supene kašike šećera i 2-3 supene kašike brašna. Umutite jaja sa šećerom, mlekom i mirisima.

Zamesite testo, posetepeno dodajte ulje, mesite dugo vremena ili dok ne dobijete lepo elastično testo. Ostavite da nadođe, nakon toga podelite na 4 ili 5 lopti.

Razvucite na jednake okrugle kore i počnite da mažete prvu čokoladom, stavite drugu koru i tako sve, bez poslednje.

Isecite na 10 jednakih delova 2 suprotne secite po sredini i uvijte odozdo, a druge 3 uvijte u jednom pravcu.

Sa slika ćete videti kako i orijentisaćete se kako da napravite pogaču sa čokoladom.

Ostavite da nadođe, nakon toga namažite mekanu milibrot pogaču umućenim žumancem i pospite šećerom.

Pecite milibrot pogaču sa čokoladom za Uskrs u ugrejanoj rerni na 160 stepeni oko 40 minuta.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar