Način pripreme
Aktivirajte kvasac u 100 ml mlakog mleka, 2 supene kašike šećera i 2-3 supene kašike brašna. Umutite jaja sa šećerom, mlekom i mirisima.
Zamesite testo, posetepeno dodajte ulje, mesite dugo vremena ili dok ne dobijete lepo elastično testo. Ostavite da nadođe, nakon toga podelite na 4 ili 5 lopti.
Razvucite na jednake okrugle kore i počnite da mažete prvu čokoladom, stavite drugu koru i tako sve, bez poslednje.
Isecite na 10 jednakih delova 2 suprotne secite po sredini i uvijte odozdo, a druge 3 uvijte u jednom pravcu.
Sa slika ćete videti kako i orijentisaćete se kako da napravite pogaču sa čokoladom.
Ostavite da nadođe, nakon toga namažite mekanu milibrot pogaču umućenim žumancem i pospite šećerom.
Pecite milibrot pogaču sa čokoladom za Uskrs u ugrejanoj rerni na 160 stepeni oko 40 minuta.