Veganski đuveč sa krompirom, paprikama i patlidžanom
bonapeti.rs»Recepti»Jela od Povrća»Đuveč»Veganski đuveč sa krompirom, paprikama i patlidžanom

Veganski đuveč sa krompirom, paprikama i patlidžanom

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
13k
2k
1k
Veganski đuveč sa krompirom, paprikama i patlidžanom
Fotografije: Rositsa Petrova
1 / 3
27/10/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema20 min.
Kuvanje70 min.
Ukupno90 min.
Porcije6
"Vegansia đuveča od povrća za koji dajemo i milo i drago - preporučujemo je oberučke"

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Operite i isecite svo povrće.

Patlidžan pospite sa malo soli i stavite ga u cediljku na 30 minuta da otpusti gorki sok. Nakon toga ga operite.

Na dno glinene posude (vatrostalne posude) stavite prevo luk i šargarepu. Preko njih poređajte redom tikvicu, paprike, patlidžan i na kraju krompir.

Isecite peršun, mirođiju i nanu i pospite ravnomerno svuda. Između svakog reda povrća stavljajte i po jedna čen belog luka, isečen na sitno.

Zagrejte jednu šolju vode i rastvorite u njoj kašičicu soli. Dodajte ostale začine (alevu papriku i biiber, dimljenu alevu papriku) promešajte i prelijte đuveč.

Na kraju dodajte maslinovo ulje (ulje) i pokrijte poklopcem ili aluminijumskom folijom.

Stavite đuveč da se peče u hladnoj rerni koju uključite na 200 stepeni.

Vreme pečenja đuveča sa povrćem je oko 60 minuta, dok povrće ne bude gotovo. Ako koristite glinenu đuvečaru, biće vam potrebno malo više vremena.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni: