Piletina Polini

Hristinka KolevaHristinka Koleva
Inovator
26844718
Piletina Polini
Fotografije: Hristinka Koleva
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
4
"Pileća gozba za celu porodicu"

Potrebni sastojci

  • pileće meso - 450 g
  • pileće iznutrice - 400 g
  • luk - 2 velike glavice
  • pečene paprike - 5 komada
  • pečurke - 200 g
  • belo vino - 300 ml
  • lovorov list - 1/2 komada
  • biber - zrna
  • so
  • ulje
  • peršun
  • beli luk - 3 - 4 čena
  • dimljena aleva paprika - 1 prstohvat
* merne jedinice

Način pripreme

Luk isečemo na polumesec, pečurke - na kriške, a paprike - na trakice.

Ulje sipamo u šerpu da se ugreva. Dodajemo povrće i dinstamo dok ne omekša.

Dodajemo pileće meso, lovorov list i zrna bibera.

Pileću gozbu dinstamo 8-10 minuta.

Dodajemo iznutrice i nakon toga belo vino.

Nakon što se jelo izdinsta, začinimo isečenim belim lukom i dimljenom alevom paprikom.

Piletina polini se servira sa dinstanim pirinčem sa povrćem.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: