Zapečene posne sarmice od zelja

11/11/2020
"I zapamtite, ko vam ne bude pomagao prilikom savijanja sarmi, nemojte da mu servirate da ih jede"
Priprema60 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno100 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano204
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • zelje - 40 - 50 listova
  • pirinač - 1 šolja
  • ulje - 50 ml
  • mladi luk - 2 veze
  • nana - 4 - 5 strukova, svež
  • peršun - 1 veza
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • biber
  • so
  • mladi beli luk - 2 struka
  • sirće - 2 - 3 supene kašike
  • kiselo mleko - po želji
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite listove zelja od drški. Oštrim nžem odvojite debelu žilu, pazite da ne pokidate list. Operite dobro i prelijte toplom vodom nekoliko minuta.

Isecite luk i dinstajte ga u ugrejanom ulju. Čim omekša dodajte pirinač, prethodno dobro opran tekućom vodom.

Kuvajte nekoliko minuta dok pirinač ne postane providan. Nakon toga dodajte začine i so po ukusu. Sipajte 2 šolje mlake vode.

Mešajte periodično dok pirinač ne upije tečnost.

Ocedite vodu od listova i počnite da pripremate sarme.

Poređajte ih u namazan pleh. Odozgo namažite sa 2-3 supene kašike ulja. Prelijte sa još malo vode i stavite u ugrejanu rernu na 200 stepeni 30-40 minuta.

Sitno iseckajte dva struka mladog luka i dodajte 2-3 supene kašike sirćeta. Sa ovim belim lukom pospite sarmice od zelja prilikom serviranja ili ako želite sa gustim kiselim mlekom.

Prijatno!

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar