Ćufte od tikvica sa koricom od parmezana

04/12/2020
"Trenutak kada shvatate da ste do sada jeli nepravilne ćufte, umesto da probate ove velelepne ćufte od tikvica sa hrskavom koricom parmezana"
Priprema20 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno60 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Korisnici, koji su pripremili ovaj recept: 1
  • Ukupno pregledano39
  • Pregledi tokom meseca3
  • Pregledi tokom sedmice2
  • Rejting5 od 5
  • Skuvano1

Potrebni sastojci

  • tikvice - 3 komada (otprilike 1 kg)
  • sir - 150 g
  • ulje - 3 supene kašike
  • mirođija - 1/2 vezice
  • jaja - 1 komad
  • beli luk u prahu - 1/2 kašičice
  • beli biber
  • so
  • prezle - 50 g
  • parmezan - 50 g (izrendani)
* merne jedinice

Način pripreme

Izrendajte tikvice na krupno rende. Posolite ih s malo soli i stavite ih u đevđir na otprilike sat vremena da se iscedi voda iz njih.

Nakon toga ih istiskajte.

U posudi pomešajte tikvice, sir, mirođiju, jaje, ulje i začine. Sve dobro promešajte kako bi se pomešali svi proizvodi.

U drugoj posudi pomešajte prezle i parmezan. Odvojte 1 supenu kašiku parmezana za posipanje.

Zagrabite kašikom od smese sa tikvicama i uvaljajte u prezle. Tepsiju obložite papirom za pečenje i poređajte ćuftice od tikvica. Odozgo pospite odvojenim parmezanom.

Zagrejte rernu na 200 stepeni i pecite 30-40 minuta dok se ne dobije zlatkasta boja.

Poslužite ćuftice od tikvica sa mlečnim sosem od belog luka.

Prijatno!

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar