Pečene prepelice

EfrosiaEfrosia
Džedaj
53417011
Pečene prepelice
Fotografije: Jivka Georgieva
4 / 7
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
80 min.
Ukupno
110 min.
Porcije
8
"Pravi delikates, kojim možete da oduševite i najizbirljivije gurmane među vašim prijateljima!"

Potrebni sastojci

  • divljač - 8 prepelica
  • slanina - 200 g
  • vino - 1/2 šolje, belo
  • aleva paprika - 1/2 kašičice
  • čubar - po ukusu
  • maslac - 40 g
  • so
  • bujon - 400 ml, od povrća
  • vino - 200 ml, belo
  • zrna crnog bibera
  • ulje - 2 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Prepelice stavite u marinadu od vode i sirćeta da odstoje, a zatim ih osušite. Pripremite marinadu od bujona, belog vina, crnog bibera u zrnu i 2 kašike ulja. Prokuvajte ovu smesu oko 10 minuta u šerpi. Ostavite da se malo ohladi i potopite u njega prepelice na 3 sata.

Podmažite pleh i stavite u njega prepelice. Na svaku maslacem premazanu prepelicu stavite komade slanine. Dolijte drugim vinom i dodajte malo marinade i pospite začinima po ukusu. Pokrijte pleh folijom i pecite u umereno zagrejanoj rerni. Na kraju uklonite foliju i pecite prepelice dok lepo ne porumene.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: