Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Teletina»Teleći jezik sa kačkavaljem

Teleći jezik sa kačkavaljem

Marina NordMarina Nord
Kuvar
47012327
Teleći jezik sa kačkavaljem
Fotografije: Zlatina Jelyazkova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
5
"Ljubitelji telećeg jezika će ga sa radošću probati, pripremljenog na ovaj način"

Potrebni sastojci

  • teleći jezik - 1 kg
  • kačkavalj - 50 g
  • maslac - 50 g
  • peršun
  • biber
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Jezik skuvajte, oljuštite i ostavite ga da se ohladi. nasecite ga na tanke komade i dinstajte ga u maslacu. Posolite i dodajte biber po ukusu.

Poređajte pripremljeni jezik u pleh i odozgo pospite narendani kačkavalj. Zapecite samo toliko, koliko da se istopi kačkavalj. Poslužite uz ukras od listova peršuna.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: