Način pripreme
1. Cveklu skuvajte ili ispecite celu u rerni. Možete koristiti i mariniranu iz konzerve.
2. Stavite proso da se kuva u posoljenoj vodi sa kašikom ulja i lovorovim listom - 15-18 minuta. Za isto vreme u posebnoj šerpi skuvajte očišćenu boraniju, ako koristite svežu. Ukoliko ste odabrali kuvanu iz konzerve, samo je operite i ocedite. Dobro je da koristite mladu i krehlu i da je okrugla sorta.
3. Sitno iseckajte krastavac, luk, korijander i papriku i lepo pomešajte sa maslinovim uljem, solju, biberom i sokom od limuna (ako je limun veliki, koristite samo 20-30 ml od soka ii po ukusu).
4. Gotov proso, ocedite od ovde i odmah promešajte da se ne lepi i da nije previše topao.
Stavite u njega sveže iseckano povrće sa začinima, boraniju i isečene kockice cvekle.
5. Promešajte i servirajte gotov pilav dok je još topao.
Prijatno!