Način pripreme
Sa polovinom maslaca se zaprže na sitno isečeni luk i šargarepa. Nakon što omekšaju dodaju se mleveno meso, senf i začini.
Kada se blago zaprži dodaje se paradajz pire. Sve se promeša i ostavlja se na slaboj vatri 15 minuta.
U preostalom maslacu se blago zaprži patližan. On se prethodno iseče na šajbne, posoljen i isceđen od gorčine. Paprika, paradajz i tikvice se takođe seku na šajbne.
U duboku posudu sa namazanim dnom se poređa zapržen patlidžan. Preko njega se stavlja mleveno meso u poređa se red paprika, red paradajza i red tikvica.
Stavlja se malo vode i preliva se folijom. Turska musaka se peče u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 50 minuta.
U posudi se pomešaju jaja, brašno, kiselo mleko i narendan kačkavalj i sir. Musaka se preliva i peče se dok ne postane zlatasta.
Jedan drugačiji i ukusan recept za tursku musaku sa prelivom!