Način pripreme
Za testo: U dublju posudu usuti mlaku vodu, dodati suvi kvasac, šećer, izmeśati i ostaviti da odstoji 10 minuta.
Zatim dodati 5 kašika brašna, so, izmrvljen sir, omekšali maslac i izmešati. Postepeno dodavati brašno i zamesiti mekše testo. Prekriti čistom kuhinjskom krpom i ostaviti da odstoji 35 minuta.
Nadošlo testo premesiti na pobrašnjenoj radnoh površini i oklagijom razviti na veličinu tepsije. Tepsiju obložiti pek-papirom i staviti rastanjeno testo. Prekriti čistom kuhinjskom krpom i ostaviti da odstoji 20 minuta.
Za premazivanje: Pomešati mleko i ulje i premazati testo.
Peći u dobro zagrejanoj rerni na 180 stepeni 25 minuta.
Gotovu pogaču sa sirom izvaditi iz rerne, prekriti čistom kuhinjskom krpom i ostaviti da se prohladi.
Savet: Pogaču sa sirom poslužiti dok je vruća, mada, podjednako je ukusna i kada se ohladi, kao i kada je vruća. Prijatno!