Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Mleveno meso»Janija»Varivo sa patlidžanom i mlevenim mesom

Varivo sa patlidžanom i mlevenim mesom

Ivana KitanovićIvana Kitanović
Šegrt
6650130
Varivo sa patlidžanom i mlevenim mesom
Fotografije: Ivana Kitanović
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
4
"Naš današnji predlog za ručak - varivo sa patlidžaom i mlevenim mesom. Prijatno!"

Potrebni sastojci

  • plavi patlidžan - 1 kom., veći
  • juneće mleveno meso - 300 g
  • crni luk - 1 glavica, srednja
  • beli luk - 3 čena
  • sok od paradajza - 1/2 litra
  • dimljena aleva paprika - 1 kafena kašičica
  • suva nana - 1/2 kafene kašičice
  • beli biber i so - po ukusu
  • ulje - za prženje
* merne jedinice

Način pripreme

Na ulju propržiti crni luk 2-3 minuta. Zatim dodati meso i pržiti još malo dok meso ne promeni boju. Tada dodati oljušteni i na kockice isečeni patlidžan, pa sve zajedno pržiti još nekoliko minuta.

Dodati alevu papriku pa naliti sokom od paradajza. Zatim dodati sitno seckani beli luk i ostaviti da se krčka.

Kad se smesa zgusne, dodati začine i kuvati još par minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: