Brzi aromatični riblji fileti

Ivana KitanovićIvana Kitanović
Početnik
64
25
131
4
Brzi aromatični riblji fileti
Fotografije: Ivana Kitanović
1 / 2
24/02/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema10 min.
Skuvaj20 min.
Ukupno30 min.
Porcije2
"Savršena lagana večera je pred vama"

Potrebni sastojci

  • riblji fileti - 4 kom., veća
  • maslinovo ulje - 100 ml, ekstradevičansko
  • limunov sok - 2 supene kašike
  • list peršuna - pola veze
  • beli luk - 4 čena
  • so - 1 kafena kašičica
  • beli biber - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

U posudi pomešati ulje, limunov sok, seckani peršun, izgnječeni beli luk, so i biber.

Odabrati vrstu ribe po sopstvenoj želji jer ovaj preliv zaista ide uz svaku.

Svaki filet stavljati na zasebno parče aluminijumske folije, veće od samog fileta, kako bi mogla da se zatvori sa svih strana. Filete preliti kašikom pripremljenog preliva pa dobro zatvoriti foliju tako da para ne može da izadje.

Peći filete oko 20 minuta u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni. Nakon toga izvaditi filete, premestiti na tanjir u kome će biti posluženi i preliti svaki preostalim prelivom. Služiti odmah.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni: