Bonapeti.rs»Recepti»Riba»Pečena riba»Brzi aromatični riblji fileti

Brzi aromatični riblji fileti

Ivana KitanovićIvana Kitanović
Šegrt
6650130
Brzi aromatični riblji fileti
Fotografije: Ivana Kitanović
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
2
"Savršena lagana večera je pred vama"

Potrebni sastojci

  • riblji fileti - 4 kom., veća
  • maslinovo ulje - 100 ml, ekstradevičansko
  • limunov sok - 2 supene kašike
  • list peršuna - pola veze
  • beli luk - 4 čena
  • so - 1 kafena kašičica
  • beli biber - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

U posudi pomešati ulje, limunov sok, seckani peršun, izgnječeni beli luk, so i biber.

Odabrati vrstu ribe po sopstvenoj želji jer ovaj preliv zaista ide uz svaku.

Svaki filet stavljati na zasebno parče aluminijumske folije, veće od samog fileta, kako bi mogla da se zatvori sa svih strana. Filete preliti kašikom pripremljenog preliva pa dobro zatvoriti foliju tako da para ne može da izadje.

Peći filete oko 20 minuta u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni. Nakon toga izvaditi filete, premestiti na tanjir u kome će biti posluženi i preliti svaki preostalim prelivom. Služiti odmah.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni:

Top recepti